pencegahan kemalangan kewangan

Apabila wang cipher bertiup, bank perdagangan telah mengeluarkan perintah untuk menahan diri daripada melabur dalam wang cipher. Ia adalah langkah untuk mencegah penyimpangan individu yang akan menjadi satu-satunya.

Menurut wang kertas pada 18, KB Kookmin Bank menyampaikan “permintaan etika untuk pekerja untuk panggilan maya dan perdagangan saham” melalui pengumuman bulan lepas. Kandungan utama termasuk tugas yang setia, status perniagaan yang dilarang daripada aktiviti keuntungan untuk tujuan mengejar kepentingan peribadi, atau larangan perdagangan menggunakan maklumat dalaman yang diperoleh semasa prestasi perniagaan.

Kookmin Bank berkata, “Saya berharap pekerja akan memberi perhatian khusus kepada hakikat bahawa pelanggaran etika kerja tidak akan berlaku melalui kesedaran etika yang ketat dan pematuhan undang-undang.”

Hana Bank dan 폰테크 Woori Bank juga meminta pekerja untuk menahan diri daripada melabur dalam mata wang kriptografi melalui pengumuman dalaman.

Sementara itu, bank telah secara berkala mengumumkan kepada pekerja mereka untuk menahan diri daripada melabur dalam stok yang berlebihan. Ini kerana ia boleh mengganggu kerja dan jika anda melihat kerosakan besar, anda mungkin berguna untuk wang.

Menurut pertukaran mata wang penyulitan domestik, bitcoin, yang merupakan 31.59 juta won pada akhir tahun lepas, lebih daripada dua kali ganda kepada 80.42 juta won pada 14 April tahun ini. Ia jatuh kepada 60.66 juta won pada harga penutupan pada 15, tetapi ia menunjukkan turun naik yang besar setiap hari.

Seorang pegawai bank perdagangan berkata, “Kami tidak menghalang pelaburan itu sendiri, tetapi kami akan memberi perhatian kepada pekerja terlebih dahulu.” “Ia adalah pekerjaan yang menangani wang, jadi ia juga merupakan langkah pencegahan untuk kemalangan kewangan seperti penyelewengan.”

Seorang lagi pegawai berkata, “Lebih daripada 80% pekerja bank menghadapi pelanggan di cawangan, dan sukar untuk menjalankan kerja biasa jika mereka terlalu rendaman dalam mata wang kriptografi.”

Kebimbangan bank tidak boleh dilihat sebagai ‘giu’. Tahun lepas, Kim Byung-wook, ahli parlimen Parti Demokrat, berkata, “Status kemalangan kewangan oleh bank” yang diterima oleh Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan, mendedahkan bahawa pekerja cawangan bank telah menggelapkan 185 juta won dua kali untuk tujuan melabur dalam wang penyulitan.

Sementara itu, pihak berkuasa kewangan hampir melarang transaksi mata wang penyulitan pekerja. Menurut Kod Tingkah Laku Perkhidmatan Awam, yang merupakan ahli Suruhanjaya Perkhidmatan Kewangan, jika pegawai awam yang menjalankan tugas yang berkaitan memegang wang kriptografi, mereka harus melaporkan kepada pengerusi kewangan.Perkhidmatan Penyeliaan Kewangan juga menyampaikan “Perhatian mengenai transaksi mata wang penyulitan” kepada semua pekerja atas nama bilik pemeriksaan bulan lepas

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다